BioProffa Biohiili 3L

BioProffa Biohiili 3L
raekoko 1-15mm

Tuotekoodi
30027970
Paino
1 kg

7,95 € / kpl (sis. 24% alv)

Lisätietoja tilaukseen

kpl

Varastossa

Biohiiltä muodostuu kun koivua poltetaan erittäin korkeassa lämpötilassa (pyrolyysi). Biohiili on rakenteeltaan erittäin huokoista ja ja yksittäisellä kappaleella on tästä johtuen valtavan suuri aktiivinen pinta-ala. Biohiilirakeet pystyvät sitomaan itseensä suuria määriä maaperän epäpuhtauksia, se parantaa typen kiertoa ja sitoo sitä itseensä toimien näin maaperän ravinnepankkina.
Biohiili sitoo itseensä myös kosteutta ja se toimiikin kastelukiteen tavoin luovuttamalla kosteutta ympäröivään, itseään kuivempaan kasvualustaan. Se parantaa maaperän rakennetta sekä hyötymikrobien oloja ja vähentää maaperän tiivistymistä. Biohiilellä terästetyssä kasvualustassa kasvavat puut, pensaat ja ruukkukasvit voivat kaikkien näiden syiden ansiosta yksinkertaisesti paremmin.

Biohiilen kyky sitoa hiiltä on erittäin merkittävä ja biohiilellä on arveltu olevan tulevaisuudessa suuri rooli ilmaston lämpenemisen vastaisessa taistelussa. Biohiili on varsinainen hiilinielu ja esimerkiksi 1kg biohiiltä pystyy sitomaan itseensä pysyvästi 3,5kg hiilidioksidia. Biohiili säilyy maaperässä muuttumattomana satoja ellei tuhansia vuosia, joten sidottu hiilidioksidi säilyy poissa ilmakehästä todella merkittävän ajan.

Biohiiltä voi käyttää joko kasvualustan seassa tai katteena istutusalueen tai ruukkujen pinnalla. Koska biohiili sitoo itseensä kosteutta ja ravintetita, muista huolehtia aloitusvaiheessa reippaasta kastelusta ja asianmukaisesta lannoituksesta.

Nopeuden ja turvallisuuden takaa webStageTeknologia & Design © online.fi