Lintulaudat, linnunpöntöt ja hyönteishotellit - www.viherkauppa.fi

Lintulaudat, linnunpöntöt ja hyönteishotellit

Pihapiirin pikkulintuja kannattaa vaalia, ne palkitsevat sinut sekä suloisella laululla että isolla avulla tuholaistorjunnassa. Esimerkiksi pienet tiaiset ovat tavattoman ahneita kirvojen napsijoita.

Pöntöt kannattaa asentaa paikoilleen reilusti ennen pesintäkauden alkua, talvehtivat linnut valtaavat reviireitään jo hyvissä ajoin ja toisaalta ne pystyvät käyttämään pönttöjä myös suojapaikkoina. Lintulaudat on suotavaa asentaa paikkaan jossa ne ovat kevyesti suojassa, esim. suuren puun tai pensaan katveeseen. Tällöin linnut uskaltautuvat laudalle paremmin ja pääsevät hädän hetkellä nopeasti suojaan.

Jos talviruokinnan aloittaa, tulee sitä myös jatkaa kevääseen saakka, niin kauan että linnut alkavat löytämään ravintoa luonnosta. Tarjoa siivekkäille monipuolista ravintoa, eri linnut kun suosivat eri ruokia. Periteisten auringonkukansiementen, kauran ja maapähkinän lisäksi tyrkylle kannattaa laittaa myös erilaisia rasvatankoja sekä talipalloja, näistä linnut saavat nopeasti energiaa talven pitkillä pakkaskausilla.

Hyönteishotellit lisäävät puutarhan elämää tarjoamalla pölyttäjille ja muille pikkuhyönteisille kaivattuja suojapaikkoja. Hotelli kannattaa sijoittaa aamuauringon puolelle, suoralta iltapäiväauringon paahteelta suojaan jäävään paikkaan esim. puunrungolle tai piharakennuksen seinustalle. Se kerää sitä paremmin vieraita, mitä herkullisemmat tarjoilut sitä ympäröi; sijoita hotelli siis esim. kukkapenkkien tai niityn läheisyyteen.

 Varastossa
 Tulossa
 Tuote tilapäisesti loppu
 Saatavilla vain myymälässä
 Tilaustuote. Saatavilla vain myymälässä
Lepakkotalo

Lepakkotalo
Puuta

22,90 € / kpl

Leppäkerttutalo 'Leppis'

Leppäkerttutalo 'Leppis'

14,95 € / kpl

Perhostalo Apollo

Perhostalo Apollo

22,00 € / kpl

Siemenautomaatti Cedar 43cm

Siemenautomaatti Cedar 43cm

36,90 € / kpl

Nopeuden ja turvallisuuden takaa webStageTeknologia & Design © online.fi