Kevään kukkasipulit ja -mukulat

Kevään kukkasipulit ja - mukulavalikoima 2021.

Kevään kukkasipuleiden ehdottomia suosikkeja ovat muhkeakukkaiset daaliat, jotka ovat nousseet trendikasveiksi.
Daalioita kutsutaan myös vanhanaikaisesti joriineiksi ja ne ovatkin koristaneet suomalaisia pihoja jo vuosikymmenten ajan.
Värivalikoimaa löytyykin joka lähtöön, hempeitä pastellinsävyjä sekä kirkkaita värejä tummanpunaisesta keltaiseen.
Pompon-daaliat ovat hyvin tiiviskukkaisia ja pallomaisia (mm.Nescio, Petra's Wedding), kaktusdaalioilla on tyylikkään kapeat terälehdet (mm.Rebecca's World, Veritable) ja jumbo- eli lautasdaalioitten (mm. Fleurel, Manhattan Island, Painted Girl) kukkien läpimitta voi olla jopa 20cm!

Miekkaliljat eli gladiolukset ovat ylväitä loppukesän kukkijoita. Mahtipontiset kukat hehkuvat kaikissa mahdollisissa väreissä. Suosituimpia ovat tummanpunaiset (Oscar, Espresso) ja limenvihreät (Fergie, Evergreen). Uusista venäläisistä lajikkeista löytyy pehmeitä murrettuja sävyjä (Belaja, Burgundy, Jakoetsk, Blitz ja Gydan).

Daalioita ja gladioluksia voit kasvattaa myös suurissa ruukuissa terassilla ja parvekkeella aurinkoisella ja lämpimällä paikalla. Ne vaativat paljon vettä ja ravinteita kukkiakseen kunnolla. Suurikoiset kukinnot tarvitsevat tukemista.

Sisällä ikkunalaudalla viihtyvät parhaiten runsaasti kukkivat mustanmerenruusut, tyylikkäät suppilokukat eli gloxiniat ja pirteät onnenapilat.

Uutuutena suosittelemme myös kurjenmiekkakasveihin kuuluvaa Freesiaa, jolla on huumaavantuoksuiset kukat pirteissä väreissä sekä ruusuneidikkiä eli Nerineä, jolla on hauskanmalliset pinkit kukat.

Sipulit vaativat lyhyen esikasvatuksen sisällä huhti-toukokuussa, jotta ne ehtivät kukkia ajoissa. Kukinta-aika ajoittuu heinä-syyskuulle.

Näyttävissä trumpettililjoissa uusia lajikkeita ovat mm.pirteänkeltainen Robert Swanson, valkopinkki Passion Moon ja aprikoosinvärinen Apricot Fudge.Orientalliljat (Muscadet, Casa Blanca) tuoksuvat miellyttävästi ja kukkivat pitkään.Liljojen sipulit voi istuttaa suoraan maahan, ne eivät tarvitse esikasvatusta.
Liljat sopivat hienostii myös leikkokukiksi.Kookkaimpia liljoja ovat suositut puuliljat (Honeymoon, Pretty Woman), jotka voivat kasvaa reilusti yli metrin korkuisiksi!

 

 Varastossa
 Tulossa
 Tuote tilapäisesti loppu
 Saatavilla vain myymälässä
 Tilaustuote. Saatavilla vain myymälässä

Nopeuden ja turvallisuuden takaa webStageTeknologia & Design © online.fi