Jaloangervot

Jaloangervot ovat värikkäimpiä puolivarjon kukkijoita, ja niiden ryhdikäs, pysty kasvutapa tekee niistä näyttäviä ja monenlaisissa kohteissa toimivia ryhmäperennoja. Lajikekirjo on tänä päivänä todella laaja, ja ryhmän sisältä löytyy niin korkeita kuin mataliakin lajikkeita. Jaloangervojen kukinta kestää yleensä pitkään ja se ei ole moksiskaan sadesäästä tai myrskytuulista, olemus nimittäin säilyy tyylikkäänä myös vaihtuvissa olosuhteissa. Maljakkokestokin on mitä mainioin, joten tämä perennasuku on ehdottomasti ansainnut paikkansa puutarhojen ykköspaikoilla.

Näin onnistut jaloangervojen kanssa!

Jaloangervot (Astilbe) arvostavat tuoretta, runsasravinteista, läpäisevää ja multavaa kasvualustaa. Ne viihtyvät myös hieman hapahkossa maassa, joten ne toimivat erinomaisesti esimerkiksi multavissa metsäpuutarhoissa alppiruusujen ja havukasvien kavereina.

Lue lisää

Multakerroksella tulisi olla syvyyttä 30-40cm, matalimmilla kääpiöjaloangervoilla tosin riittää hieman vähemmänkin. Lannoitteeksi sopivat kaikki yleis- tai kevätlannoitteet. Kurkkaa tarkemmat lajikekohtaiset vinkit kunkin kasvin kohdalta.

Näytetään tulokset 1–12 / 17