Pensashanhikkien taimet

Hanhikit ovat varsinaisia kotipihojen klassikkopensaita, ja monelle tutuin lajike onkin se mummolan puutarhasta tuttu kullankeltainen ‘Goldfinger’. Lajikevalikoima on viime vuosien aikana kuitenkin runsastunut valtavasti ja vanhojen, tuttujen sorttien rinnalle on tullut roppa kaupalla uusia, tuoreita tuttavuuksia. Värivalikoimaa löytyy valkoisesta vaaleanpunaiseen sekä punaiseen ja keltaisesta oranssin useampaan sävyyn.

Syyyskesällä upeimmillaan olevat hanhikit viihtyvät pihan kuumilla, aurinkoisilla, kuivahkoilla kulmilla, ja ne sopivat hyvin omiksi ryhmikseen tai yhdisteltäväksi muiden kasvien kanssa.

Näin onnistut pensashanhikkien kanssa!

Pensashanhikit (Dasiphora fruticosa, ent. Potentilla fruticosa) ovat kauneimmillaan siellä missä päivä todellakin paistaa! Ne rakastavat aurinkoisia, lämpimiä kasvupaikkoja ja kukkivat upeasti kuumemmankin kesän jälkeen. Ne kannattaa istuttaa hyvää, ravinteikkaaseen ja kalkittuun puutarhamultaan, ja jatkolannoitus hoidetaan vuosittain toukokuussa annettavalla yleis- tai kevälannoitteella sekä elokuisella syyslannoitteella.

Lue lisää

Kalkkia on hyvä lisätä joka toinen vuosi, näin maaperä ei pääse happanemaan liikaa. Hanhikit uusiutuvat leikkauksen jälkeen melko hitaasti, mutta suositeltavamman harvennusleikkauksen lisäksi ne kestävät myös keväistä alasleikkausta. Ota tarkemmat lajikekohtaiset vinkit haltuun kunkin kasvin kohdalta.

Näytetään tulokset 1–12 / 21