Jaloleinikin mukulat

Jaloleinikit (Ranunculus asiaticus) ovat kauniita ja kestäviä kesäkukkia, jotka kukkivat näyttävästi pitkälle syksyyn saakka. Ulkonäöltään jaloleinikin ihastuttava kukka on puolipallomainen, joka näyttää hieman pieneltä pionilta tai ruusulta. Jaloleinikistä on olemassa useita erivärisiä lajikkeita, joilla on kerratut tai yksinkertaiset kukat.

Jaloleinikin kukinta-aika on heinäkuusta syyskuuhun. Jaloleinikki on alunperin välimeren alueelta tuotu ruohovartinen kasvi, joka on kaunis näky maljakossa, ulkona kukkapenkissä tai ruukkukukkana. Maailmalla jaloleinikit ovat jo pitkään olleet erilaisten floristien ja kukkakauppiaiden suuressa suosiossa. Jaloleinikkiä käytetään paljon etenkin leikkokukkana ja pihan koristeena. Viherkaupan valikoimista Jaloleinikkiä löytyy esimerkiksi pinkkinä, valkoisena ja punaisena. Valikoimistamme on saatavilla myös väriseoksia.

Jaloleinikin kasvatusohje

Jaloleinikin mukulat kukkivat kukkapenkissä yleensä loppukesästä. Jaloleinikit voidaan istuttaa joko ruukkuun tai suoraan maahan. Jaloleinikin juurakot kannattaa esikasvattaa huhti-toukokuun aikana sisällä. Ennen istutusta jaloleinikin mukuloita liotetaan haaleassa vedessä noin pari tuntia, jonka jälkeen mukulat voidaan istuttaa.

Lue lisää

Aseta mukulat terävä pää edeltä multaan ja peitä ohuesti. Juurakot voi istuttaa ruukkuun noin parin sentin välein. Kun säät sallivat, vie Jaloleinikin taimet ulos niille varattuun paikkaan. Jaloleinikki viihtyy parhaiten viileässä, suojaa paahteelta.

Muista kastella ja käyttää tarvittaessa esimerkiksi kesäkukkalannoitetta. Kasvualustan tulee olla vettäläpäisevä ja runsasmultainen. Jaloleinikki ei kestä talvea, joten voit säilyttää juurakoita viileässä varastossa, jossa lämpötila pysyy noin 5-10 asteessa.

Näytetään kaikki 4 tulosta