Ruukkuyrtit

Yrttien kasvatus ei vaadi suuria tiluksia tai valtavaa määrää erikoisia työvälineitä, riittää kun tarjolla on valoisa kasvupaikka, vettä ja ravinteita. Se onnistuu sekä sisä- että ulkotiloissa, toki vallitsevaa vuodenaikaa ja säätä kunnioittaen, ja satoa saa korjata kaiken mennessä nappiin ympäri vuoden.

Yrttivalikoimamme elää sesongin mukaan, ja joukossa on sekä varmoja kestosuosikkeja että veikeitä uutuuksia.  Käytä tuoreita yrttejä rohkeasti sekä pää- että jälkiruokiin, niin suolaisten kuin makeidenkin makuelämysten maustajiksi, ne saattavat nostaa tutut herkut ihan uudelle tasolle!

Yrtit ovat nuorina kylmänarkoja, joten niin kauan kuin ulkona vallitsee hallanvaara, tulee yrtit suojata esim. harsolla tai nostaa tarpeen mukaan suojaan sisätiloihin.

Hoito on helpompaa kun istutat taimet isompiin ruukkuihin, parvekelaatikoihin tai kasvimaalle. Näin juuret pääsevät leviämään suuremmalle alueelle ja kastelun sekä lannoituksen säännöstely on helpompaa.

Yrtit kaipaavat säännöllistä lannoitusta, ja lannoitteeksi sopivat monenlaiset puutarhan yleislannoitteet ( esim. kastelulannoitteet, kanankakka ) sekä varta vasten yrttien tarpeisiin räätälöidyt yrttiravinteet.

Lue lisää

Satoa voi korjata läpi kasvukauden, ja jos kaikkea ei ehdi käyttää tuoreena, kannattaa osa kuivattaa. Näin herkkuja riittää myös pitkän talven iloksi!

Ympärivuotisessa kasvatuksessa tarvitaan kasvivaloa, ja valotustarve alkaa sisätiloissa elokuun loppupuolella. Valon turvin kasvu pysyy napakkana läpi talven, ja esimerkiksi kylvöt onnistuvat vaikkapa keskellä pimeintä joulukuuta.

Näytetään tulokset 1–12 / 16