Kuunliljat

Kuunliljat ovat varsinaisia puolivarjon kuninkaallisia, upeita mätästävästi kasvavia lehtiperennoja jotka komistuvat vuosi vuodelta ja kehittävät massiivisia kasvustoja. Niiden lajikevalikoima on laaja, ja erilaisia lehtimuotoja yhdistelemällä voi luoda upeita kokonaisuuksia. Kuunliljat ovat mainiota kumppaneita esimerkiksi alppiruusuille, tuijille, marjakuusille ja muille katveisten nurkkien ikivihreille kasveille.

Näin onnistut kuunliljojen kanssa!

Kuunliljat (Hosta) arvostavat tuoreena eli mehevänä läpi kauden pysyvää kasvualustaa, kuivilla paikoilla niiden lehdet eivät koskaan yllä komeimpaan loistoonsa.

Lue lisää

Ne kannattaa siis istuttaa ravinteikkaaseen, läpäisevään ja humuspitoiseen multamaahan, jossa kasvualustakerroksen paksuus on minimissään 30cm, kookkailla lajikkeilla mielellään enemmänkin. Istutusväliä kannattaa jättää reilusti ja hyvä istutustiheys onkin lajikkeesta riippuen 3-5 kpl/m2. Kuunliljat nousevat keväällä verrattain myöhään, joten mahdolliset kasvuston jakamiset on helpointa tehdä kasvukauden jälkeen syksyllä.

Näytetään tulokset 1–12 / 22