Syreenien taimet

Syreenit ovat monelle jo lapsuudesta tuttuja komeita koristepensaita, jotka huumaavat tuoksullaan aivan kesän ensi metreistä alkaen. Ne toimivat lajikkeesta riippuen hienosti sekä aidannekasveina että yksittäispensaina, erilaisten kasviryhmien osana tai vaikkapa muotoon leikattuna aitapensaana; käyttökohteita on siis vaikka kuinka! Syreenit kukkivat parhaiten aurinkoisella ja puolivarjoisella kasvupaikalla, mutta etenkin perinteiset unkarinsyreenit kasvavat usein rehevästi myös katveisemmissa nurkissa. Nämä pensaat ovat ehdottomasti parhaimmillaan kukkiessa, ja jos raaskit niin nappaa oksa myös maljakkoon; syreeni on nimittäin ihana myös leikkona.

Näin onnistut syreenien kanssa!

Syreenit (Syringa) ovat syvän, ravinteikkaan, tuoreen, kalkitun ja multavan maan ystäviä, ja mitä parempi kasvualusta niille tarjotaan, sitä nopeammin ne kehittyvät täyteen kukoistukseensa. Niitä leikataan lajikkeesta riippuen joko harventamalla tai alasleikkaakaamalla, ja jälkimmäinen tyyli on paras vaihtoehto etenkin vanhojen puisto- ja unkarinsyreenipensaiden kohdalla.

Lue lisää

Kasvukauden starttilannoitus hoituu kaikilla yleis- ja kevätlannoittella, syyslannoitus perinteisillä syyslannoitteilla. Kalkkia kannattaa lisätä joka toinen vuosi, näin myös maan pH säilyy optimaalisella tasolla. Kurkkaa tarkemmat lajikekohtaiset ohjeet kunkin pensaan kohdalta.

Näytetään tulokset 1–12 / 30