Syysleimut

Syysleimut ovat rakastetuimpia perennojamme ja niihin voi törmätä sekä vanhoissa että uudemmissa puutarhoissa. Sen lukuisat lajikkeet tarjoavat loppukesään upeaa, pitkään kestävää ja tuoksuvaa väriloistoa, ja ne toimivat erinomaisesti myös maljakoissa. Syysleimut ovat upeita sekä sekalaisten perennapenkkien osana että laajoina omina ryhminään, ja rotevan, pystyn kasvustonsa ansiosta korkeammatkin lajikkeet jaksavat kantaa kukintonsa ilman tuentaa.

Näin onnistut syysleimujen kanssa!

Syysleimut (Phlox paniculata) viihtyvät runsasravinteisessa, multavassa ja läpäisevässä kasvualustassa, ja multakerroksella tulisi olla syvyyttä vähintään 30-40cm. Niitä voi istuttaa koko sulan maan ajan, vaikka marraskuussa, ja rehevän kasvun ansiosta istutusväliä kannattaa jättää reilusti; noin 35cm.

Lue lisää

Syysleimuja on helppo lisätä jakamalla joko kasvukauden alussa tai sen loputtua syksyllä, ja niitä lannoitetaan säännöllisesti kauden alussa toukokuussa ja syksyn korvilla elokuussa. Älä unohda myöskään kalkkia, sitä on hyvä lisätä joka toinen vuosi!

Näytetään kaikki 12 tulosta