Heisiangervon taimet

Heisiangervot ovat komeita, reheviä ja helppohoitoisia aidanne-, ryhmä- ja yksittäispensaita, jotka ovat helppohoitoisia ja nopeakasvuisia. Etenkin purppurasävyiset lajikkeet ovat upeita katseenvangitsijoita, jotka tuovat kasviryhmiin ja puutarhoihin upeita värieroja ja luovat kauniin taustan tasaisemman vihreille kasveille. Korkeammat lajikkeet sopivat hyvin näkösuojaa antaviksi aidanteiksi, matalammat vaikkapa kasvialtaisiin yhdessä ikivihreiden havujen tai perennojen seuraan.

Näin onnistut heisiangervojen kanssa!

Heisiangervot (Physocarpus) ovat sopeutuvaisia pensaita jotka viihtyvät hyvin monenlaisilla kasvupaikoilla. Ne eivät hätkähdä ajoittaista kuivuuttakaan, mutta rehevimmillään ne ovat multavassa, ravinteikkaassa, kalkitussa ja läpäisevässä maassa. Ne voidaan uusia joko harventamalla useamman kevään aikana tai alasleikkaamalla, ja etenkin rehevällä lännenheisiangervolla alasleikkaus on usein helpoin tie uuteen kasvuun.

Lue lisää

Lannoita pensaita säännöllisesti, ensin toukokuussa kasvua vauhdittavalla kevät- tai yleislannoksella ja elokuussa talveen valmistavalla syyslannoitteella, älä unohda myöskään kalkkia. Kurkkaa tarkemmat lajikekohtaiset ohjeet kunkin kasvin kohdalta.

Näytetään tulokset 1–12 / 15