Alppiruusujen ja atsaleojen taimet

Jokaisessa pihassa pitäisi olla paikka ainakin yhdelle alppiruusulle tai atsalealle, mielellään molemmille, sillä niin hurmaavia nämä happaman maan kuningattaret ovat.

Alppiruusut ovat mainettaan huomattavasti helpompia kasvatettavia; kun kasvupaikka on oikein valittu, riittää pensan hoidoksi säännöllinen vuosittainen lannoitus ja tarvittaessa nuoruusvuosina tapahtuva kevätkauden varjostus. Ne komistuvat vuosi vuodelta ja kasvavat ajan saatossa upeiksi katseenvangitsijoiksi. Alppiruusujen kukinta on yksi kotimaisen kasvimaailman näyttävimmistä, ja eri lajikkeita yhdistelemällä voit luoda todella näyttäviä kokonaisuuksia. Ne sopivat hyvin yhteen myös havukasvien kanssa, ja yksikin matala rhodo tuo kukinta-aikaan kesäkuussa mukavan piristyksen muutoin niin tasaisen vihreään ryhmään.

Atsaleat taas kukkivat yhtä lailla upeasti mutta viihtyvät hyvin erityyppisellä kasvupaikalla; aurinko on näiden pensaiden ystävä. Myös ne toimivat oivina havuryhmien väriläiskinä, ja loistavasta väriskaalasta löytyy vaihtoehtoja joka lähtöön.

Näin onnistut alppiruusujen ja atsaleojen kanssa!

Rhododendron-sukuun kuuluvat pensaat viihtyvät happamassa kasvualustassa, istutuksessa kannattaakin käyttää havu-rodomultaa ja sitä on hyvä varata 1sk/taimi. Lannoitus on hyvä hoitaa niin ikään havuille ja rhodoille tarkoitetuilla lannoitteilla, sillä ne ylläpitävät maan happamuutta ja edistävä kukka-aihioiden kehitystä.

Lue lisää

Syyslannoitus tekee tässä poikkeuksen, siinä käytetään samoja hyviä tuotteita kuin muillekin puutarhan monivuotisille kasveille. Kurkkaa tarkemmat lajikekohtaiset vinkit kunkin kasvin kohdalta.

Näytetään tulokset 1–12 / 62