Pensasangervojen taimet

Angervojen laajaan ryhmään kuuluu toinen toistaan kiitollisempia kasvatettavia. On pieniä, tiiviitä, matalia reunuspensaita, on metrisiä, reheviä rinteiden täyttäjiä ja vielä hieman korkeampiakin aidannelajikkeita. Angervot ovat helppoja, nopeakasvuisia ja hyvin menestyviä pensaita, eikä niillä ole tyypillisiä tuholaisia tai kasvitauteja. Ne on helppo uudistaa aika ajoin alasleikkaamalla, sen jälkeen ne saavat taas kasvaa kaikessa rauhassa vaikka useamman vuoden.

Näin onnistut pensasangervojen kanssa!

Angervot (Spiraea) viihtyvät hyvin monenlaisilla kasvupaikoilla, ja ryhmästä löytyy lajikkeita sekä paahteeseen että katveen puolelle. Yhteistä niille on se että kaikki arvostavat hyvää, ravinteikasta, multavaa ja kalkittua kasvualustaa, jolla tulisi olla syvyyttä 40-50cm. Lannoitus hoituu toukokuussa maan lämmettyä annettavalla yleis- tai kevätlannoitteella, kalkkia kannattaa lisätä kasvualustaan joka toinen vuosi.

Lue lisää

Hyvissä ajoin elokuussa annettava syyslannoite parantaa talven kestoa ja edistää seuraavan kesän kukintaa. Angervot kestävät hyvin leikkausta ja ne on helppo uudistaa alasleikkauksella; kasvusto kasvaa ennalleen parhaimmillaan jo samana kesänä! Katso tarkemmat lajikekohtaiset vinkit kunkin kasvin kohdalta.

Näytetään tulokset 1–12 / 37