Päärynäpuun taimet

Päärynävalikoima on kehittynyt valtavasti ja tarjolla on useita todella kestäviä, herkullisia lajikkeita. Osa lajikkeista soveltuu hienosti kaikenlaiseen talouskäyttöön (esim. soseet, leivonta), toiset taas ovat parhaimmillaan sellaisenaan syötynä.
Päärynästä kehittyy kaunis pihapuu, joka kukkii todella ahkerasti heti touko-kesäkuun vaihteessa. Kasvutavaltaan päärynät ovat usein reheviä, ja niiden kiiltävän vihreä lehdistö koristautuu syksyn tullen upeaan ruska-asuun.

Näin onnistut päärynän kanssa!

Päärynät (Pyrus communis) ovat helppohoitoisia, ja esimerkiksi omenapuihin verrattuna sekä lannoitus- että leikkaustarve on huomattavasti vähäisempi. Ne viihtyvät aurinkoisella, syvämultaisella ja läpäisevällä kasvupaikalla pihan suojaisalla puolella, ja mitä enemmän ne saavat lämpöä, sitä tasaisemmin ja runsaammin satoa kehittyy. Istutus onnistuu milloin vain sulan maan aikaan, ja puu kannattaa tukea huolellisesti istutuksen yhteydessä.

Lue lisää

Kaikki hedelmäpuut kannattaa istuttaa kohopenkkiin, näin tyvelle kerääntyvä vesi ei muodostu ongelmaksi ja kumpareen maa sulaa keväällä nopeammin. Lannoita päärynöitä keväisin maltillisesti marja- tai kevätlannoitteella ja elokuussa typettömällä syyslannoitteella, kalkkiakin on hyvä lisätä joka toinen vuosi. Jos puun kasvu on reipasta, kannattaa sitä hieman suitsia huhti-toukokuussa tai heinäkuussa. Älä kuitekaan leikkaa liikaa kerralla, se kiihdyttää uutta kasvua entisestään!

Näytetään tulokset 1–12 / 16