Kellokukat

Pölyttäjienkin rakastamat kellokukat ovat varsinaisia perinneperennoja, niitä kauniita keskikesän kukkijoita joihin törmää yhtä lailla vanhojen maalaistalojen kuin modernimpienkin kaupunkikotien pihapiireissä. Kellokukkien laaja suku pitää sisällään toinen toistaan kauniimpia kukkijoita, sekä korkeita että aivan maanmyötäisä, ja ne ovatkin yksi monikäyttöisimmistä perennasuvuista. Kellokukkiin voi törmätä myös luonnossa, monelle tutuimpia saattavat olla suloinen kissankello ja hieman korkeampi harakankello.

Näin onnistut kellokukkien kanssa!

Kellokukat (Campanula) viihtyvät hyvin monenlaisilla kasvupaikoilla, niin kedoilla, kivikkopuutarhoissa, metsäpuutarhoissa kuin aivan perinteisissä kukkapenkeissäkin. Ne eivät ole tarkkoja maan laadun suhteen, ja kukkivat kauniisti sekä auringossa että puolivarjossa.

Lue lisää

Mitä korkeammasta lajikkeesta on kysymys, sitä syvempää kasvualustaa se arvostaa, matalat muuri- ja tähtikellot taas viihtyvät hyvinkin ohuessa multatilassa. Kellot lisäävät itseään luontaisesti siementämällä, mutta myös jakaminen onnistuu kunhan kasvusto on ehtinyt hieman varttua. Kurkkaa tarkemmat lajikekohtaiset vinkit kunkin kasvin kohdalta.

Näytetään kaikki 12 tulosta