Sammalleimut

Ikivihreät sammalleimut ovat kivikkopuutarhojen piristyksiä, heti kauden alkupuolella loistokkaana kukkivia maanpeiteperennoja jotka viihtyessään leviävät hienosti ja peittävät suuriakin alueita nopeasti. Ne menestyvät hyvinkin ohuessa kasvualustakerroksessa ja kukinta kestää parhaimmillaan usemman viikon! Nämä pienet söpöläiset ovat ikivihreän kasvustonsa ansiosta kauniita myös kukinta-ajan ulkopuolella, myöhään syksyllä ja heti lumien kadottua keväällä, ja aloittelevakin puutarhuri saa ne useimmiten menestymään helposti.

Näin onnistut sammalleimujen kanssa!

Sammalleimut (Phlox subulata) ovat parhaimmillaan aurinkoisilla ja paahteisilla kasvupaikoilla kivikkopuutarhoissa, kulkuväylien kuivilla reunoilla ja luiskissa sekä rinteissä. Niille riittää 10-20cm kasvualustakerros, ja parhaaseen kasvuun ne yltävät silloin kun alusta on sorapitoista, läpäisevää ja ravinteikasta.

Lue lisää

Ikivihreinä ne tulee suojata kuivattavalta kevätahavalta, etenkin silloin kun kasvupaikka paljastuu lumen alta jo varhaisessa vaiheessa kevättä. Varjostus onnistuu helposti joko valmiilla varjostukankaalla tai esim. löyhästi sijoitetuilla kuusenhavuilla. Lisäys onnistuu helposti jakamalla joko varhain keväällä tai myöhään syksyllä.

Näytetään kaikki 8 tulosta