Hortensian taimet

Hortensiat ovat upeita kukkapensaita, jotka usein unohtaa alkukesästä mutta taatusti huomaa kauden edetessä. Niiden tuoteperhe on tänä päivänä todella laaja ja sortteja löytyy matalasta korkeaan, pinkistä valkoiseen ja kestävästä vielä kestävämpään. Hortensiat ovat hienoja lisukekasveja monenlaisiin kasviryhmiin, ja happaman maan ystävinä ne sopivat erinomaisen hyvin yksiin havukasvien kanssa.

Näin onnistut hortensioiden kanssa!

Hortensiat (Hydrangea) arvostavat pieniä poikkeuksia lukuun ottamatta hapanta kasvualustaa, joten niiden istutuksessa kannattaa käyttää havu-rodomultaa. Ne viihtyvät tuoreessa, mehevässä, ravinteikkaassa multamaassa aurinkoisella ja puolivarjoisella kasvupaikalla, kasvualustalla tulisi olla syvyyttä noin 50cm.

Lue lisää

Lannoitteeksi sopii erinomaisesti havu-rodolannoitteet, syyslannoitus hoituu samoilla yleistuotteilla kuin muillakin monivuotisilla kasveilla. Puuvartiset hortensiat leikataan yleensä harventamalla, mutta poikkeuksiakin löytyy, kurkista siis tarkemmat lajikekohtaiset vinkit kunkin kasvin kohdalta.

Näytetään tulokset 1–12 / 50