Kirsikkapuun taimet

Punaisina, ruskeansävyisinä tai jopa keltaisina hehkuvat kirsikat kuuluvat monen kesäherkkuihin eikä suotta, ovathan nämä aromikkaat hedelmät hyviä!
Lajikevalikoima on reilu ja jakaantuu kahteen päätyyppiin; kestäviin hapankirsikoihin (esim. morellit, suklaakirsikat, kuulasmarjat) sekä hieman arempiin makeakirsikoihin.

Näin onnistut kirsikoiden kanssa!

Istuta kirsikka (Prunus) puutarhan aurinkoiselle puolelle, suojaan kylmiltä tuulilta. Istutus onnistuu milloin vain sulan maan aikaan, ja puu kannattaa tukea huolellisesti istutuksen yhteydessä. Kaikki hedelmäpuut kannattaa istuttaa kohopenkkiin, näin tyvelle kerääntyvä vesi ei muodostu ongelmaksi ja kumpareen maa sulaa keväällä nopeammin. Vaikka kirsikat eivät kuulu jänisten ykkösherkkuihin, kannattaa nekin suojata talveksi verkolla, varsinkin nuoruusvuosina.

Lue lisää

Lannoita puita keväisin marja- tai kevätlannoitteella ja elokuussa typettömällä syyslannoitteella, kalkkiakin on hyvä lisätä joka toinen vuosi. Leikkaustarve on yleensä vähäinen, mutta jos harventamisen tarvetta tulee niin se kannattaa ajoittaa elokuulle tai syyskuun alkuun, tällöin oksat eivät vuoda kumivuotoa kuten keväällä.

Näytetään tulokset 1–12 / 25