BioProffa Bokashi keittiökompostori 2kpl/pkt

  • Paino: 3,95 kg

129,00  / kpl (sis. 24% alv)

Saatavuus ikoniLoppu. Haluan saada ilmoituksen, kun tuote saatavilla.

Haluan ilmoituksen sähköpostiini, kun tuote BioProffa Bokashi keittiökompostori 2kpl/pkt on jälleen saatavilla

Tuotetunnus (SKU): 20277610 Osasto:

Tuotekuvaus

Bokashi tarkoittaa fermentoitunutta orgaanista jätettä, fermentointi puolestaan maitohappokäymistä. Bokashikompostoinnissa keittiössä syntyvä biojäte hapatetaan ilmatiiviissä astiassa. Hapatusprosessi saadaan käyntiin sekoittamalla jätteen joukkoon bokashirouhetta, jossa on maaperälle hyväksi havaittuja mikrobeja, hiivoja ja maitohappobakteereja. Seos on kehitetty Japanissa 1970-luvulla, ja tämä kätevä ja tuoksuton kompostointimenetelmä on levinnyt meille laajemmin parin viime vuoden aikana.

Bokashi-kompostointiin soveltuu lähes kaikki orgaaninen jäte. Isommat kappaleet kannattaa pilkkoa pienempiin osiin fermentoitumisprosessin nopeuttamiseksi. Bokashirouheen sisältämät luonnonmikrobit käynnistävät fermentoitumisen, joka kestää yleensä noin 2 viikkoa. Tämän lopputuloksena saadaan ensiluokkaista ja laadukasta esikompostointimateriaalia sekä ravintorikasta fermentaationestettä. Nestettä voi käyttää laimennettuna kaikkien kasvien kasvukauden aikaiseen lannoittamiseen. Siirrä fermentoitunut kompostijäte toiseen astiaan, ‘multatehtaaseen’, jossa se saa muhia rauhassa lopulliseen multavaan muotoonsa. Lisää astiaan uutta massaa aina sitä mukaan kun fermentoituminen on toisessa kompostorissa päättynyt, näin sinulla on kokoajan toinen kompostori aktiivisessa keittiökäytössä ja toinen multatehtaana.

Tämä BioProffa keittiökompostorisetti sisältää 2 kompostoria (väri harmaa, mukana kansi, hana, siivilä), bokashirouhepussin, tiivistyslastan, rouheen annostelukauhan sekä nesteen valutuskupin. Mukana myös selkeät käyttöohjeet joiden avulla aloittelevakin bokashiharrastaja pääsee nopeasti vauhtiin.