Hopeasipuli 10/21 250g

Allium cepa

  • Paino: 0,25 kg

5,50  / kpl (sis. 14% alv)
22 €/kg 

Saatavuus ikoniLoppu. Haluan saada ilmoituksen, kun tuote saatavilla.

Haluan ilmoituksen sähköpostiini, kun tuote Hopeasipuli 10/21 250g on jälleen saatavilla

Tuotteen toimitustavat
  • Posti
  • Matkahuolto
  • Lähialuetoimitus
  • Nouto Viherlandiasta
Viherkaupassa
!
LoppuLoppu
Myymäläsaatavuus Viherlandiasta
!
LoppuLoppu
Tuotetunnus (SKU): 20115220 Osasto:

Tuotekuvaus

Hopeasipulin kuori hohtaa hopeisena. Maku on mieto ja hieman mausteinen. Maukas sekä raakana että kypsytettynä. Pienet sipulit sopivat hillosipuleiksi. Istukassipulit on lämpökäsitelty, jotta sato olisi varma.

Istutusohje

Sipuli viihtyy parhaiten kalkitussa ja multavassa maassa. Aurinkoinen, lämmin paikka on avuksi, mutta sipuli kasvaa myös puolivarjossa. Sipulille riittää vähäinen lannoitus.Sipuli ei ole kylmänarka, joten sen voi istuttaa toukokuun puolivälissä. Istukassipuleita on hyvä liottaa muutamia tunteja ennen istutusta.Sopiva riviväli kasvimaalla on 30–40 cm.Paina istukkaat multaan niin, että sipulin yläosa ja suippo kärki jää näkyviin. Liian syvä istutus tuottaa paksukaulaisia sipuleita, jotka säilyvät huonosti.Peitä istutus harsolla, sillä linnut nostelevat sipuleita mielellään ylös maasta. Tue harso keppien varaan niin, ettei se paina sipulien kasvavia versoja. Harso myös edistää sipuleiden kasvua ja suojaa sipulikärpäseltä.

Hoito / Kasvatusohje

Kitke suurimmat rikkaruohot sipulipenkistä.Kastele sipulipenkkiä alkukesästä. Jos maa on liian kuiva, sipuli voi alkaa kukkimaan. Kukkivasta sipulista ei tule satoa.Lannoita niukasti.Unohda kastelu juhannuksen jälkeen. Liika märkyys loppukesästä hidastaa sipulin tuleentumista ja varastointikestävyyttä.
Syksyllä naattien kaatuilu ja kellastuminen on merkki siitä, että sipulit ovat valmiita korjattavaksi.Nosta sipulit varastoitavaksi kuivalla ja mieluummin lämpimällä ilmalla.Kuivata sipulit ensin mielellään ulkona, mutta sateen suojassa noin viikon ajan.Siirrä sipulit sitten lämpimään noin +25–35 asteeseen, jossa ne kuivuvat seuraavat kolmisen viikkoa.Nyt sipulin kaulaosan pitäisi olla kuivunut ohueksi ja naatit voi irrottaa käsin kiertämällä.
Säilytä sipuleita kuivatuksen jälkeen mieluiten viileässä ja kuivassa paikassa. Hyvin kuivaneet sipulit säilyvät myös huoneenlämmössä, jos paikka on ilmava, kuten perinteinen verkkopussi.