Luomu persilja ‘Grune Perle’

Petroselinum crispum var.crispum 'Grune Perle'

siemeniä n. 255
  • Kukinta-aika: VII-IX
  • Valoisuusvaatimus: Aurinko
  • Kosteusvaatimus: Tasakostea
  • Toimittaja: Schetelig Oy
  • Toimittajan koodi: 110015
  • Paino: 0,002 kg

3,75  / kpl (sis. 24% alv)

Saatavuus ikoniTilattavissa Viherkaupasta

Lisätietoja tilaukseen

Tuotetunnus (SKU): 20258620 Osasto:

Tuotekuvaus

Uutuus luomusiemen!Erittäin tiheä ja runsaspoimuinen persiljalajike.Tunnettu ja suosittu maustekasvi ruuan mausteeksi ja koristeeksi. Korjaa lehtiä tarpeen mukaan ja pitkälle syksyyn.

Hoito / Kasvatusohje

Persiljan lehdissä on runsaasti A-vitamiinin esiastetta ja C-vitamiinia: päivittäisen A-vitamiinitarpeen tyydyttämiseen riittää 5 g tuoreita lehtiä ja C-vitamiinitarve tulee täyteen 30 grammasta. Lisäksi kasvissa on paljon rautaa, kalsiumia, fosforia ja magnesiumia. Persiljaa pitäisi käyttää nimenomaan tuoreena, jotta vaikuttavat aineet tulisivat hyödyksi. Vähäinenkin kuumentaminen tuhoaa vitamiineja. Mausteena käytettynä persilja ei vie muilta valmistusaineilta makua. Se sopii lähes kaikkiin ruokalajeihin: keittoihin, kala-, liha- ja munaruokiin, makaroni- ja riisiruokiin sekä salaatteihin ja kasvisruokiin. Kuivattuna persilja on paljon miedompaa kuin tuore ja vitamiineiltaan köyhempää.
Persilja on erittäin hidas itämään. Avomaalle persilja kylvetään toukokuun loppuun mennessä.Satoa voi korjata useamman kerran kesällä.Viihtyy aurinkoisessa paikassa,multavassa ja tasakosteassa maassa.Persilja on kaksivuotinen,joten sen voi jättää kasvimaalle talvehtimaan seuraavaan kesään.Toisena vuonna kannattaa katkaista kukkavarsi pois.