Persilja ‘Bravour’

Petroselinum crispum

siemeniä n. 935
  • Kukinta-aika: VI-X
  • Valoisuusvaatimus: Aurinko - puolivarjo
  • Kosteusvaatimus: Tasakostea
  • Toimittaja: Schetelig Oy
  • Toimittajan koodi: 125900
  • Paino: 0,002 kg

1,80  / kpl (sis. 24% alv)

Saatavuus ikoniTilattavissa Viherkaupasta

Lisätietoja tilaukseen

Tuotteen toimitustavat
  • Posti
  • Matkahuolto
  • Lähialuetoimitus
  • Nouto Viherlandiasta
Viherkaupassa
!
VarastossaTilattavissa Viherkaupasta
Myymäläsaatavuus Viherlandiasta
!
VarastossaVarastossa
Tuotetunnus (SKU): 20225380 Osasto:

Tuotekuvaus

Tunnettu ja suosittu maustekasvi ruuan mausteeksi ja koristeeksi. Korjaa lehtiä tarpeen mukaan ja pitkälle syksyyn.
Sitä on käytetty lääke- ja maustekasvina antiikin ajoista lähtien. Antiikin aika arvosti persiljaa tehokkaana lemmenlääkkeenä. Persilja on kaksivuotinen ja joskus useampivuotinenkin ruoho. Jos lehtiä käyttää ahkerasti eikä anna kasvin kukkia, se voi nousta maasta vielä kolmantenakin vuonna. Persiljan suvun nimi Petroselinum juontaa juurensa muinaiseen Kreikkaan. Nimi on ilmeisesti johdos sanoista “petros”, kivi tai kallio ja “selino”, selleri.
Bravour lajike on jäykkäruotinen,tummanvihreä ja sammalpoimuinen.

Hoito / Kasvatusohje

Persiljan lehdissä on runsaasti A-vitamiinin esiastetta ja C-vitamiinia: päivittäisen A-vitamiinitarpeen tyydyttämiseen riittää 5 g tuoreita lehtiä ja C-vitamiinitarve tulee täyteen 30 grammasta. Lisäksi kasvissa on paljon rautaa, kalsiumia, fosforia ja magnesiumia. Persiljaa pitäisi käyttää nimenomaan tuoreena, jotta vaikuttavat aineet tulisivat hyödyksi. Vähäinenkin kuumentaminen tuhoaa vitamiineja. Mausteena käytettynä persilja ei vie muilta valmistusaineilta makua. Se sopii lähes kaikkiin ruokalajeihin: keittoihin, kala-, liha- ja munaruokiin, makaroni- ja riisiruokiin sekä salaatteihin ja kasvisruokiin. Kuivattuna persilja on paljon miedompaa kuin tuore ja vitamiineiltaan köyhempää.
Persilja on erittäin hidas itämään. Avomaalle persilja kylvetään toukokuun loppuun mennessä.Satoa voi korjata useamman kerran kesällä.Viihtyy aurinkoisessa paikassa,multavassa ja tasakosteassa maassa.Persilja on kaksivuotinen,joten sen voi jättää kasvimaalle talvehtimaan seuraavaan kesään.Toisena vuonna kannattaa katkaista kukkavarsi pois.