Taimimyynti hiljenee talvitauolle

01.11.2023

Syksy vaihtuu vähitellen talveksi ja se tietää vääjäämättä istutuskauden loppumista.

Nyt on aika siistiä puutarha talvikuntoon, suojata arat kasvit pakkashuovalla ( https://www.viherkauppa.fi/tuote/pakkashuopa-25x2m/ ) ja jyrsijöille kelpaavat herkut kunnon verkolla ( esim. https://www.viherkauppa.fi/tuote/janisverkko-10x12m/ ). Myös erilaiset tuoksupohjaiset karkotteet ovat näppäriä ja monen suosimia ekologisia torjunta-apulaisia, ja siltä rintamalta uusinta uutta edustavat Revira-tuotessarjan Norjassa valmistetut hirvieläin- ja jyrsijäkarkotteet ( https://www.viherkauppa.fi/tuote/revira-hirvielainkarkote-2l/ ).

Myös kotimainen vekkulisti nimetty Nassut Pois-tuoksupallo ( https://www.viherkauppa.fi/tuote/nassut-pois-tuoksupallo/ ) on helppo käyttää ja asiakaskokemusten perusteella tehokkaasti hommansa hoitava karkotin.

Tarkastele talvisuojauksia viritellessä puiden ja pensaiden kasvustoja; onko jossain repeämisuhan alla olevia oksia, taipuuko jossain versoja kulkuväylille? Nämä kannattaa hieman kasvista riippuen joko typistää tai tukea ennen lumikuorman tuloa, silloin vältytään monelta isommalta harmilta. Myös ikivihreiden talvisuojauksia voi valmistella jo tässä vaiheessa kautta esimerkiksi asentamalla tukikeppejä tulevia varjostushuppuja/-verkkoja varten. Varsinaiset varjostussuojat tulisi asentaan paikoilleen viimeistään tammi-helmikuun vaihteessa kun kevätaurinko jälleen lämmittää.

Taimiasioissa katseet suunnataan kuitenkin jo ensi kevääseen, ja Viherkaupassa tämä näkyy vähitellen keltaisten ostoskärryjen lisääntymisenä. Taimia siirtyy Tulossa-tilaan pitkin talvea, heti marraskuusta alkaen, ja nämä tuotteet saapuvat myyntiin huhtikuun 2024 alkupuolelta eteenpäin. Jos halut varmistaa ettei oman suosikin tilaaminen kevätkiireissä unohdu, kannattaa ottaa käyttöön kiitosta saanut Saatavuusilmoitus-toiminto. Klikkaa keltaisen ostoskärryn vieressä olevaa linkkiä ja toimi ohjeiden mukaisesti niin saat sähköpostiisi automaatti-ilmoituksen kun tuote on tilattavissa.