Kesä on kärhöjen juhlaa!

04.07.2023

Löytyykö Sinun puutarhastasi jo kärhöjä eli clematiksia? Jos ei niin asia kannattaa korjata ensi tilassa, niin ihastuttavia nämä nopeakasvuiset köynnöskaunottaret ovat.

Kärhöt ovat ahkeria kukkijoita, ja niiden avulla on helppo luoda istutusryhmiin kerroksellisuutta ja runsautta. Niiden lajikekirjo on laajaakin laajempi ja yhdistemällä esimerkiksi alppi-, viini- ja loistokärhöjen eri lajikkeita saat aikaan pitkäkestoista väriloistoa.

Kärhöt taipuvat moneen: maanpeitteeksi, seinän tai aidan vierustalle, kaariporttiin, pergolaan, muurin päälle, obeliskiin, puun rungolle..jopa ruukkuun! Ne arvostavat syvää, kuohkean multavaa kasvualustaa ja vähintäänkin tyvialueen varjostavia kumppanikasveja. Kärhöt toimivatkin hienosti kimpassa erilaisten pensaiden ja perennoiden kanssa, huolehdi vain riittävän korkeista tukiratkaisuista jotta kasvusto pääsee oikeuksiinsa.

Viherkaupan kärhövalikoima on tänäkin kesänä todella laaja, ja tarjontaa on sekä suuri- että pienikukkaisten lajikkeiden ystäville. Istutushommat onnistuvat mainiosti myös näin kesällä, ja taimet ehtivät juurtua hienosti ennen talven tuloa. Ja hätä ei tule vaikka istutus venyisi syksyynkin – astiataimet kun talvehtivat yleensä vaivatta olemassa olevalla juuristollaan.

Tutustu tarjontaan tarkemmin osoitteessa https://www.viherkauppa.fi/tuoteryhma/ulkokasvit/koynnoskasvien-taimet/karhon-taimet/ ja täytä ostoskorisi istutettavalla. Esimerkiksi tässä artikkelissa kuvissa esiintyvät lajikkeet ovat ‘Duchess of Edinburgh’ (otsikkokuva), sekä ylhäältä järjestyksessä ‘Albina Plena’, ‘Arabella’, ‘Hanajima’ ja alla ‘Blushing Bridesmaid’ (‘Kaiser’).