Taimikasvatusaika on täällä!

18.01.2023

Monen viherpeukalon malttamattomana odottama taimikasvatusaika on käynnistynyt vauhdilla ja tästä eteenpäin esikasvatettavaa riittääkin useamman kuukauden ajaksi.

Joko sinä olet suunnitellut tulevan suven viljelmät valmiiksi? Unelmoida voi vaikkapa värikkäästä hyötytarhasta, romattisesta leikkokedosta, huumaavalle tuoksuvasta yrttimaasta tai eloisasta perhosniitystä. Tai näiden kaikkien yhdistelmästä! Vain mielikuvitus ( ja ehkä välillä ikävä kyllä myös tila ) on rajana.

Monen viherpeukalon malttamattomana odottama taimikasvatuskausi on käynnistynyt vauhdilla

Aina jotain uutta

Viherkaupan siemenvalikoima on totuttuun tapaan laaja kuin mikä ja tarjolla on runsain mitoin kasvatettavaa niin hyötykasvien kuin kukkaloistonkin ystäville. Eikä kevät olisi mitään ilman uutuuksia! Miltä kuulostaisi esimerkiksi leikkonakin sangen toimiva koreatörmäkukka ‘Summer Fruits’ ( https://www.viherkauppa.fi/tuote/koreatormakukka-summerfruits/ ) tai hurmaava vaaleansävyinen auringonkukka ‘Buttercream’ ( https://www.viherkauppa.fi/tuote/isoauringonkukka-buttercreamf1/ )?

Hyötykasveissa uutuuksia löytyy esimerkiksi tomaattien jo ennenstää laajasta tuoteperheestä. Vekkuli ‘Pink Thai Egg’-lajike ( https://www.viherkauppa.fi/tuote/coctailtomaatti-pink-thai-egg/ ) ihastuttaa roosan sävyisillä tomaateillaan ja komea ‘Cour de Bouf’ ( https://www.viherkauppa.fi/tuote/pihvitomaatti-cour-de-bouf/ ) tunnetaan myös nimellä häränsydäntomaatti.

Itse kasvatetut herkut ovat sitä parasta lähiruokaa. Ne tarjoavat samassa paketissa sekä harrastuksen että ravinnon ja edistävät omalta osaltaan pihapiirin monimuotoisuutta; pörriäiset nimittäin kiittävät kukinta-ajan koittaessa. Vihannesmailla kannattaakin suosia sekaviljelyä niin että joukossa on myös kukkarivejä. Oikein valitut lajikkeet ( esim. samettiruusut ) auttavat tuholaistorjunnassa ja toisaalta houkuttelevat kasvustojen äärelle pölytyksen kannalta elintärkeitä mehiläisiä, perhosia sekä muita pieniä siivekkäitä.

Ilman pölyttäjiä me puutarhuritkin olisimme toimettomia

Muista myös oheistarvikkeet

Siementen lisäksi onnistuneeseen esikasvatukseen tarvitaan muutakin, ja alkuun pääset esimerkiksi laadukkaalla taimimullalla, kylvöruukkuilla, pienoiskasvihuoneella ja/tai kylvöalustoilla, suihkepullolla ja taimilannoitteella. Myös nimisäleet ovat oiva apu sillä usko pois, parin kuukauden päästä kylvöstä se tyhjä pussi on jo hukassa ja lajikenimi unohtunut. Ja sitten harmittaa.. Jos esikasvatuskausi on tarkoitus polkaista käyntiin jo tammi-helmikuussa tulee myös kasvivaloille käyttöä. Tähän aikaan vuodesta viikon aurinkoisinkaan päivä ei vielä tarjoa riittävästi valoa kasvavien pikkutaimien tarpeisiin ja laadukkaan, tanakan ja ennenkaikkea tasaisen kasvun takuuna toimii oikeanlainen lisävalo. Viherkaupan kasvivalovalikoima pitää sisällään hyvän kattauksen energiapihejä LED-valaisimia jotka on räätälöity nimenomaan kasvavien kasvien tarpeisiin, käyppä kurkkaamassa tarjonta täältä: https://www.viherkauppa.fi/tuoteryhma/kasvien-hoito/kasvuvalot/

Tiesithän että siemeniin ja muihinkin Viherkaupan tuotteisiin pääsee tutustumaan myös kivijalkamyymälässä eli Viherlandiassa Jyväskylässä. Lähdehän tien päälle ja ota suunnaksi puutarhaihmisen runsauden sarvi, tarkemmat aukiolotiedot ja sijainnin voit käydä tarkastamassa täältä: https://viherlandia.fi/