Viherlandian kuusimetsä

11.11.2022

Joulun varmin kuusimetsä rakentuu vuodesta toiseen tänne Viherlandiaan. Kun kerran tiensä löytää Viherlandian kuusimetsään ei yleensä muita kuusikoita enää kaipaakkaan. Viherlandian kuusimetsässä joulupuut säilytetään lumettomina, pusseistaan avattuina ja vesiastioihin aseteltuina. Puun voi tulla valitsemaan paikan päälle vaikka heti kuusimetsän avajaispäivänä 7.12.2022. Voit jättää valitsemasi kuusen meille hoitoon. Voit hakea sen sitten lähempänä joulua vaikka aatonaattona ja säilytys sisältyy hintaan tietenkin! Ja sama toimii myös Viherkaupan kautta ostuille joulupuilla. Mitä aiemmin olet liikkeellä, sitä suuremmasta valikoimasta kuusimetsän tarkkasilmäiset tontut sinulle puun valikoivat.

Runsautta pursuilevasta metsiköstämme löytyy reiluin kattaus laadukkaita kotimaisia, luonnonmukaisesti viljeltyjä ja huolella tuuheutettuja metsäkuusia. Niiden kokovalikoima on laaja kuin mikä, aina 1,5 metristä pikkukuusista, 3,5 metrisiin joulukodin kuninkaallisiin.

Kotimaista alkuperää edustavat myös suosituksi muodostuneet mustakuuset. Niiden kaunis sinertävänvihreä neulanen on hieman pehmeämpi kuin perinteisellä kuusella ja lisäksi niiden kasvutapa on hillitympi ja kapeampi. Nämä ominaisuudet tekevätkin tästä söpöläisestä ihan täydellisen puun ahtaampaankin tilaan!

Kolmas kuusivaihtoehtomme on jo klassikoksi muodostunut, Tanskassa kasvattetu pehmeäneulasinen jalokuusi eli pihta. Se on muhkea, uhkea ja näyttävä, tummaneulasinen ja kestävä. Pihta onkin oiva valinta silloin kun joulua halutaan viettää nautiskellen ja aloittaa kodin koristelu jo viikkoja ennen h-hetkeä. Tämä puu säilyy upeana vaikka sen toisi sisätiloihin heti joulukuun alussa. Kaiken muun hyvän lisäksi pihta sopii myös allergiakoteihin, se on nimittäin lähestulkoon tuoksuton.

Viherlandian kuusimetsä

Näin toimit kun ostat puun Viherkaupasta:

– Valitse mieluinen puu ja lisää se ostoskoriisi (Joulukuuset löydät täältä)

– Valitse toimitustavaksi ‘Nouto Viherlandiasta’ tai puun kotiovelle saakka tuova ‘Lähialuekuljetus’ (huomaathan että toimitamme puita ainoastaan Jyväskylän ja sen lähialueelle)

– Merkitse ‘Lisätietoja tilaukseen’-kenttään toivomasi nouto/toimituspäivä. Nouto onnistuu päivittäin kuusimetsän aukioloaikojen puitteissa (tarkasta aukioloajat täältä: https://viherlandia.fi/ ). Kuusien Toimituspäivämme tänä jouluna ovat: pe 16.12., ke 21.12 ja pe 23.12